lördag 27 oktober 2018

Workshops i ateljéarbete för förskolor


Nu startar en workshopserie med tre fristående tillfällen i praktiskt och teoretiskt ateljéarbete med Reggio Emilias filosofi som teoretisk grund. Du kan boka in studiedagar eller fristående tillfällen för arbetsgrupper.

”Ett barn har hundra språk men berövas nittionio. Skolan och kulturen skiljer huvudet från kroppen. De tvingar en att tänka utan kropp och handla utan huvud. Leken och arbetet, verkligheten och fantasin, vetenskapen och fantasteriet, det inre och det yttre görs till varandras motsatser.” 

Loris Malaguzzi var den som införde ateljeristan i förskolorna i Italien med en idé om det kompetenta barnet, det seende ögat och att jobba med multisensoriska upplevelser i lärandet. 

Mål: 
Att ge kunskaper om läroplanen och skapande verksamhet, estetiska lärprocesser, materialet i ateljén samt praktisk erfarenhet av olika metoder och tekniker i Skapandematerial. Få möjlighet att experimentera samt reflektera i mötet med materialet. 

Innehåll:

Kursledare:
Annika Jönsson Pedagogista och konstnär med lång erfarenhet av utbildning 


Workshops:

Att arbeta med små barn i ateljén 
Innehåll:
Vi arbetar med olika stationer för att pröva att både tillverka och jobba med olika material i ett ateljéarbete med fokus på små barn och sinnesupplevelser. Vi använder musik och bilder för att skapa ett magiskt rum där allt kan hända. 
En teoretisk genomgång med fokus på små barn och multi sensoriska upplevelser samt  tankar om hur man kan iordningställa en ateljé  och material med små barn i fokus. 



Att arbeta med plastiska material
Innehåll: 
Vi arbetar med olika stationer för att pröva att både tillverka och jobba med olika material i ett ateljéarbete med fokus på lera och andra egentillverkade plastiska material. Vi tillverkar material som kan användas för barn i alla åldrar ,experimenterar 
,reflekterar och njuter av helhetsupplevelsen med musik och skapande verksamhet. 
Teoretisk genomgång om estetiska lärprocesser, läroplanen och pedagogens förhållningssätt till barns skapande.



Ätbart material 
Innehåll:
Vi målar med möjliga och omöjliga material som är ätbara och ger sinnesupplevelser och provar olika papper. Vi upplever känslan och glädjen i färgerna och dofterna. Vi provar jobba tillsammans och reflekterar över känslan. Det inre barnet får chans till egna upplevelser och ny inspiration


Plats:På er förskolan 
Anmälan  och förfrågningar samt offert:
Annika Jönsson 
Egenanställd via Frilans finans 


Tel:+46767808596



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny ringlad vas