lördag 1 april 2017

Murrikastekt hamburgare

Hamburgare behöver definitivt inte vara onyttigt. Här är en fantastiskt god egen hamburgare på norrlandsköttfärs och  hamburgebröd på Dinkelmjöl som är stekt över elden på murriga med olivolja en solig fredag i slutet av Mars med vårsolen som stekte och renskinnet som värmde.  Denna mumisga Hamburgaren  är laddad med ost, tomat och lök 



Recept Hamburgare

Ekologisk köttfärs
1 ägg
Salt
Peppar

Formas till tjocka längder  i ett smörpapper som får stå i kylen ett tag. Skär sen lika stora skivor som plattas till något.
Frys in genom att lägga smörgåspapper mellan varje skiva. Enkelt att ta fram  enstaka hamburgare när du ska tillaga dem. 

Recept Hamburgebröd
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
1/2 tsk salt
5 dl Dinkelmjöl

Gör degen,  Arbeta degen väl och låt jäsa 40 min under bakduk 
Knåda degen och rulla bollar som läggs på plåt för att jäsa 30 min
Grädda i 225 * i 10 min tills bröden fått fin färg 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny ringlad vas